V četrtek, 10. 5. 2018, je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Novo mesto potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico, na katerem so svoje kuharsko znanje pokazali učenci šestih osnovnih šol, in sicer: OŠ Krmelj, OŠ Ob Rinži Kočevje, OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, OŠ Louisa Adamiča Grosuplje, OŠ Bršljin iz Novega mesta in OŠ Blanca, katere ekipo so sestavljale učenke: Neja Pavlič, Neža Strnad in Žana Žniderič.

Kuharsko tekmovanje, ki poteka pod okriljem Turistične zveze Slovenije in Društva kuharjev in slaščičarjev, je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Letos so se tričlanske ekipe pomerile v pripravi rižote kot glavne jedi in vaniljeve kreme s sadjem kot sladice, pod drobnogled pa je jedi vzela petčlanska strokovna komisija.

Poleg pisnega izdelka so se učenci morali najprej predstaviti, potem pa je sledil najpomembnejši del, in sicer kuhanje. Učenke OŠ Blanca so pripravile tečejo rižoto s kurkumo in žafranom, za sladico pa pomladno tortico z vaniljevo kremo in sadjem. Dekleta so v priprave vložile veliko truda ter si z odličnimi jedmi edine prikuhale zlato priznanje ter se tako uvrstile na državno tekmovanje, ki jih čaka naslednje šolsko leto, oktobra v Portorožu.

Čestitke in veliko kuharskih spretnosti še v prihodnje!

 

mentorica Olga Lužar

 

Osnovnošolski kuharji za Zlato kuhalnico

Mali kuharski mojstri Zlate kuhalnice na SŠGT Nm

Turistična zveza Slovenije

(Skupno 1.292 obiskov, današnjih obiskov 1)