V petek, 6. 3. 2020, ob 18. uri so kulturni dom na Blanci zavzeli mladi gledališčniki osnovne šole Blanca, saj so pripravili pravo gledališko razvajanje.

Ogledali smo si lahko kar tri predstave, v katerih so zaigrali učenci od prvega do devetega razreda. Kot prvi so se predstavili učenci oddelkov podaljšanega bivanja pod budnim očesom učiteljice Tatjane Imperl z igro Marsovci, Lunjani in Zemljani, avtorja Primoža Suhodolčana. Za njimi so na oder stopili učenci razredne stopnje pod vodstvom učiteljice Ksenije Juh. Pripravili so dramatizacijo knjige Svetlane Makarovič, Škrat Kuzma dobi nagrado. Zadnja in najstarejša gledališka skupina pa je bila skupina predmetne stopnje, ki se je poimenovala Zabavljači. Delujejo že drugo leto pod mentorstvom učiteljice Saše Martinčič. Na odrske deske so postavili mladinsko komedijo Janeza Remškarja, Bozonovo maščevanje.

Pri pripravi večera so sodelovali tudi učitelj Roman Drstvenšek, ki je skrbel za zvočno podobo, učiteljica Sabina Košir je večer obeležila skozi fotografski objektiv, učiteljica Mojca Hojski pa je obiskovalcem namenila pozdravni govor v ravnateljevem imenu. Zahvala gre tudi tehničnemu osebju šole in KS Blanca in PGD Poklek.

Saša Martinčič

foto: Sabina Košir

(Skupno 600 obiskov, današnjih obiskov 1)