V petek, 15. marca 2019, je na sevniškem gradu potekal 29. občinski otroški parlament občin Sevnica in Radeče. Letos smo nadaljevali z dvoletno temo Šolstvo in šolski sistem. Dogodka se je udeležilo 29 mladih parlamentarcev in parlamentark, njihove mentorice, ravnatelji vseh udeleženih šol, g. Vinko Hostar, predsednik Zveze prijateljev mladine Krško, g. Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica in g. Tomaž Eržun, župan Občine Radeče. Našo šolo so zastopali: Ina Starič, Žana Žniderič in Gašper Stopar.

Učenci OŠ Boštanj so pripravili bogato obarvan kulturni program pod mentorstvom učiteljic Silvestre Kotar in Silve Žveglič. Za glasbeni vložek pa je poskrbel Mladinski pevski zbor pod mentorstvom učiteljice Katje Kovač. Kasneje so sodelovali v različnih delavnicah (ZD Sevnica, Društvo upokojencev Tržišče in Družinski inštitut Zaupanje), ob koncu pa v plenarni razpravi, kjer sva moderatorja Uroš Brezovšek in Ksenija Juh vodila razpravo, v kateri so mladi parlamentarci in parlamentarke izrazili svoje mnenje o spremembah v šolstvu in o vtisih dela v delavnicah. Po skupni debati so predstavniki šol izvolili dve učenki, ki bosta zastopali obe občini na nacionalnem otroškem parlamentu v Ljubljani. Izbrali so Tajdo Šinkovec Mesar, učenko Osnovne šole Boštanj in Emo Kmetič, učenko Osnovne šole Radeče.

povzeto po: Andreja Vrtovšek, OŠ Boštanj

V zaključnem delu je sledilo prijetno druženje in klepetanje ob kulinaričnih dobrotah, ki so jih pripravile kuharice in učiteljice OŠ Boštanj ob sodelovanju Aktiva žena Boštanj.

Našim trem parlamentarcem iskrene čestitke za super odzive!

Mentorica Ksenija Juh

foto: Andreja Vrtovšek, Ksenija Juh

(Skupno 429 obiskov, današnjih obiskov 1)