V sredo, 12. oktobra, smo se učenci od 6. do 9. razreda odpravili v Ljubljano na razstavo in koncert. Po dobri uri vožnje smo se najprej sprehodili do Narodne galerije na ogled stalne in  največje zbirke umetnin, ki so nastale na slovenskem ozemlju. Razdelili smo se na dve skupini. Naša si je odšla ogledat razstavo stalne zbirke od 13. do 19. stoletja. Začeli smo v času, ko so še slikali na freske, in končali v času impresionizma.

Po ogledu smo počakali še drugo skupino in  skupaj odšli do Cankarjevega doma. Posedli smo se na svoje sedeže in počakali na začetek koncerta Orkestra Slovenske filharmonije z naslovom Simfonična glasba na filmskem platnu. Najprej smo slišali glasbo iz filma Charlesa Chaplina Veliki diktator, zaključili pa s filmom Apokalipsa danes, v katerem so uporabili delo skladatelja Richarda Wagnerja. Meni so bile všeč vse skladbe, ker sem že vse tudi poslušala.

Kulturni dan mi je bil zelo všeč, ker je bil zelo zanimiv zaradi zelo zanimive zbirke in dobre glasbe, in upam, da bo še več takšnih.

Alja Lisec, 9. razred

(Skupno 239 obiskov, današnjih obiskov 1)