V soboto, 22. 9. 2018, je potekalo 19. prvenstvo Slovenije v gorskih tekih za osnovne in srednje šole na Smledniku, ki so se ga udeležili tudi naši učenci in učenke. Tekmovanje je bilo posamično in ekipno. Kljub slabim vremenskim razmeram in spolzki progi so se učenci dobro odrezali.
V promocijskem teku na 1300 metrov dolžine in 30 metrov višinske razlike so uspešno nastopili najmlajši učenci in učenke. Tek je bil netekmovalnega značaja, zato rezultatov niso objavili.
Tekmovanje za mlajše in starejše učence ter učenke je potekalo na dolžini 1600 metrov in 65 metrov višinske razlike. Za mlajše učenke sta nastopili Kiara Blatnik in Anja Radej. Vik Starič, David Slemenšek in Urban Slemenšek so tekli v kategoriji mlajših učencev. Pri starejših učenkah sta nastopili Klara Moškon in Bernarda Krošelj, ki zaradi slabega počutja ni pritekla v cilj. V kategoriji starejših učencev pa so tekli Sani Abram, Žiga Kosar in Maj Starič. Ekipno so dečki od petih šol s popolnimi ekipami zasedli odlično 2. mesto.

Teja Jelenko

(Skupno 390 obiskov, današnjih obiskov 1)